Gladheid; NL-Alert voor het eerst regiobreed ingezet

ASSEN - Nog niet eerder werd NL-Alert op zo'n grote schaal ingezet als vanochtend met de gladheid. Vanuit de Meldkamer Noord-Nederland werd in heel Drenthe, Groningen en Friesland een sms-bericht verstuurd om mensen te waarschuwen voor de ijzel.
NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert worden mensen geïnformeerd over een noodsituatie.

"Vrij uniek"

"Zo'n brede inzet van NL-Alert is in Nederland nog niet gebeurd, dit is vrij uniek", zegt politiewoordvoerder Ger Blokzijl. "Wij vonden dat er alle aanleiding toe was, omdat we in een heel korte periode geconfronteerd werden met een enorme serie aanrijdingen. We hebben er voor gekozen om NL-Alert in te zetten zodat we mensen konden wijzen op de gladheid en om te voorkomen dat mensen de weg op zouden gaan."

Geen bericht
Uit reacties op Twitter blijkt dat het bericht van NL-Alert niet overal goed werd ontvangen.

We mogen de weg weer op, gelezen via Twitter. Weer geen

">

">

">

Ingetrokken

Even na elven werd de waarschuwing om niet de weg op te gaan ingetrokken. Ook op dat moment kregen mensen een melding van NL-Alert.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl