Rijkswaterstaat strooide 113.000 kilo zout op Drentse snelwegen

ASSEN - De chauffeurs van de strooiwagens van Rijkswaterstaat hebben een drukke nacht en ochtend achter de rug. In totaal gebruikte de rijksdienst afgelopen nacht en vanochtend 113.000 kilo strooizout om de gladheid op de Drentse snelwegen te bestrijden.

Het Noorden had vanochtend te maken met extreme gladheid door ijzel. Onder meer in Drenthe gold daarom
van het KNMI en Rijkswaterstaat waarschuwde mensen om niet de weg op te gaan.

De gladheid

De afgelopen nacht werd al preventief gestrooid omdat er ijzel werd verwacht. Vanaf een uur of acht in de ochtend werd het spekglad op de Drentse wegen door regenval op de bevroren ondergrond. De problemen hielden een paar uur aan. In die tijd gebeurden er in het Noorden zo'n honderd ongelukken.

Extra zout en inzet

Rijkswaterstaat reed op de snelwegen in Drenthe twee rondes met strooiwagens. En daarbij werden ook zes extra strooiwagens ingezet ten opzichte van andere nachten met vorst. In totaal reden door Drenthe 35 strooiwagens van Rijkswaterstaat. Zij gebruiken in totaal 113.000 kilo strooizout in onze provincie. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat gaat er bij een "gewone" nachtvorst in Drenthe zo'n 42.000 kilo strooizout door.

Nog meer zout

De 113.000 kilo aan strooizout is alleen nog maar het strooizout dat Rijkswaterstaat gebruikte. Ook de provincie en gemeenten in Drenthe zetten strooiwagens in. Rijkswaterstaat is alleen verantwoordelijk voor de Drentse snelwegen. Hoeveel zout er is gebruikt voor de provinciale wegen en de binnenwegen is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl