Ondernemers Assen willen discussie over outlet center

Hier komt mogelijk het outlet center
Hier komt mogelijk het outlet center
ASSEN - De binnenstadsvereniging MKB Assen houdt een discussieavond over de komst van een outlet center naar Assen.

Er zijn plannen voor een
met tweehonderd winkels bij het TT-circuit. Volgens de bedenkers van het plan kan dit Assen en de binnenstad een impuls geven, maar de middenstand in het centrum in Assen is bang voor nadelige gevolgen.

Politiek enthousiast

De politiek in Assen ziet het plan wel zitten. De initiatiefnemers verwachten dat een outlet center bij Assen jaarlijks zeker zo'n 1,5 miljoen bezoekers kan trekken. Ondernemers in de binnenstad zouden daar een graantje van mee kunnen pikken als bezoekers ook naar het centrum van Assen gaan.

Waarschuwing

Ondernemers in Lelystad waarschuwden afgelopen week voor de gevolgen. Daar opende in 2001 outlet center Batavia Stad en volgens de ondernemers daar is dat geen toevoegde waarde voor Lelystad. Het heeft eerder het centrum leeggetrokken. De leegstand in Lelystad ligt flink hoger dan het landelijke gemiddelde.

Tijdens de discussieavond op dinsdag 17 februari in de Nieuwe Kolk in Assen komen onder meer mensen van MKB Noord en een brancheorganisatie voor ondernemers aan het woord. MKB Assen laat weten dat de bijeenkomst openbaar is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl