Scholen in Coevorden aarzelend over bibliotheek op school

DALEN - Basisscholen in de gemeente Coevorden staan nog niet in de rij om binnen hun gebouw een bibliotheek te gaan runnen. De kans is daardoor groot dat inwoners van Dalen en Oosterhesselen, waar dit jaar de bibliotheken sluiten, hun heil elders moeten zoeken.
Door bezuinigingen van de gemeente gaan de bibliotheken in de buitendorpen van Coevorden dit jaar of volgend jaar dicht. De stichting bibliotheken Coevorden hoopte met kleine vestigingen in scholen dat probleem te kunnen oplossen. Ongeveer de helft van de scholen heeft intussen wel een kleine voorraad boeken in huis voor de eigen kinderen, maar een open bibliotheek voor iedereen gaat ze te ver.

Maatschappelijk probleem

Directeur Ton Meijer van de Burg. Wessels Boer school in Dalen is er duidelijk over. "Het idee voor een vervangende bieb op school is best sympathiek, maar ik moet mijn school als bedrijf runnen. Er is ruimte nodig, de kachel moet er branden en er zijn mensen nodig voor het uitlenen. Al die zaken zijn nog niet goed geregeld. In feit wordt nu een maatschappelijk probleem bij ons over de schutting gegooid en daar zijn we niet voor."

Goede hoop

Jan van Selm van de stichting bibliotheken Coevorden vindt het jammer dat zijn plan voor bibliotheken op scholen nog niet van de grond komt. "Ik snap de opstelling van de scholen wel, maar we moeten toch proberen het samen op te lossen. Ik heb goede hoop dat we er wel uit gaan komen. Maar ik kan de inwoners van Dalen en Oosterhesselen niet garanderen dat het op tijd geregeld is."

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl