Toon Hermanshuis in Hoogeveen wil ook mannen laten praten over kanker

HOOGEVEEN - Het Toon Hermanshuis in Hoogeveen hield vandaag een open dag. Het is Wereldkankerdag en daar speelde het huis voor mensen die kanker hebben of die er mee te maken hebben gehad op in.
In het huis wordt gezongen door het koor Zingen voor je leven. Verder vinden er creatieve workshops plaats. En er wordt natuurlijk veel gesproken.

Praten een vrouwending?
Opvallend is dat vooral veel vrouwen het huis bezoeken. Blijkbaar vinden die het makkelijker om over hun gevoelens rond kanker te praten. Maar omdat ook mannen daar behoefte aan hebben komt er nu een speciale mannengroep.

Toekomst onzeker

Het Toon Hermanshuis bestaat nu drie jaar. Afgelopen jaar bezochten ongeveer driehonderd mensen één of meer bijeenkomsten. Probleem is dat de inkomsten teruglopen. Vooral in de periode na de opening kreeg het huis veel giften van allerlei groepen en instellingen. Dat is het afgelopen jaar minder geworden.

Het huis heeft per jaar ongeveer 25.000 euro nodig. Voor dit jaar zijn de kosten gedekt. Hoe het volgend jaar gaat is nog niet bekend. Wel gaat het huis samenwerken met een Alzheimercafé om de huurkosten naar beneden te brengen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl