ACV raakt achterop in titelstrijd na nederlaag

VOETBAL - ACV is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag. In Harderwijk verloren de Assenaren met 3-1 van VVOG.
Na een slechte eerste helft van beide kanten stond het bij rust 1-0 voor de thuisploeg. In de 32ste minuut maakte Jan Jurrien Hop na een scrimmage voor de Asser goal de openingstreffer. Dat was tevens de eerste kans van de wedstrijd. ACV was op slag voor rust dicht bij een goal, maar een schot van Denyal Dzemidzic werd gestopt.

Gelijkmaker
Na de pauze speelde ACV een stuk beter en het kwam na zeven minuten spelen op gelijke hoogte. Robin Mulder schoot hard raak vanaf de rand van het strafschopgebied, na een mooie steekpass. De Assenaren bleven de bovenliggende partij na die goal, kreeg ook kansen, maar die waren niet besteed aan onder meer nieuweling Firosan Ademi.

Felheid
In de 66ste minuut kwam VVOG weer op voorsprong. Stefan Jansen profiteerde van balverlies in de Asser defensie en scoorde de 2-1. Na die goal was het een gelopen race. In de 78ste minuut maakte Douwe Dijkstra met het hoofd de 3-1 voor VVOG, dat de overwinning verdiende op basis van felheid.

Derde plek
ACV zakte door de nederlaag naar de derde plek in de hoofdklasse C. Het heeft vijf punten achterstand op koploper DVS'33 en drie op nummer twee Harkemase Boys.