Buurt in Klazienaveen maakt zich zorgen om shetlandpony's

KLAZIENAVEEN - Buurtbewoners in Klazienaveen maken zich grote zorgen over twee shetlandpony's die in een weiland staan bij hen om de hoek. Volgens de drie dames lopen de dieren onder erbarmelijke omstandigheden in de wei. Zij vinden vooral de drinkwatervoorziening ronduit slecht.
Drinkwater bevroren
De dieren zouden dagenlang geen vers drinkwater krijgen. Bovendien is het kleine restje water dat er nu nog in de ton bij de pony's staat stijf bevroren. De dieren hebben volgens de klagers dus al tijden niks te drinken.
Te weinig eten
Volgens de buren is er ook te weinig voedsel, maar daar hebben de dames wat op gevonden. Zelf meegebrachte wortels doen wonderen. De dierenvrienden maken zich ook grote zorgen over de omheining, volgens hen is het prikkeldraad levensgevaarlijk. De pony's kunnen er in blijven hangen en daardoor gewond raken.
Dierenpolitie
De buurtbewoners weten niet wie de eigenaar is van de pony's. Dus hebben ze de dierenbescherming en de dierenpolitie ingeschakeld maar die laten het volgens hen afweten.
De politie meldt dat agenten al twee keer bij de dieren hebben gekeken en dat die in gezonde staat verkeren. Volgens de woordvoerder van de politie zorgt de buurt voor genoeg drinkwater. Maar de politie houdt de zaak zeker in de gaten en gaat binnenkort weer langs bij de dieren, net als de buurtjes trouwens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl