Emmen zet puntjes op de i in nieuwe Hondsrugtunnel

De Hondsrugtunnel in Emmen
De Hondsrugtunnel in Emmen
EMMEN - Wie de komende twee weken de nieuwe Hondsrugtunnel in Emmen wil gebruiken, moet rekening houden met wat overlast door werkzaamheden in de tunnel.

Volgens de gemeente Emmen gaat het om wat afrondende werkzaamheden.
Lichtkunst
Van maandag 9 tot en vrijdag 20 februari wordt er onder meer gewerkt aan de lichtkunst aan de wanden van de tunnel. De lichtkunst wordt gerepareerd. Verder vinden er in de tunnel schoonmaakwerkzaamheden plaats.

Rijbaan dicht

Volgens de gemeente is er voor gekozen om deze werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren, zodat de overlast beperkt blijft tot één periode. Tijdens de werkzaamheden is er één rijbaan afgesloten voor verkeer. Geen van de twee tunnelbuizen hoeft helemaal afgesloten te worden.

De tunnel

De nieuwe tunnel in het centrum van Emmen werd op 19 december officieel geopend. De bouw van de nieuwe tunnel in de Hondsrugweg verliep niet zonder slag of stoot. Zo was er verwarring over roestvorming en er ontstonden scheuren in de buitenste laag van de wand van de tunnel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl