Theater en huishoudens in Assen hebben weer water

ASSEN - Door een waterleidingbreuk zaten tientallen huishoudens in Assen bijna twee uur lang zonder water. Ook het theatercomplex De Nieuwe Kolk werd getroffen door de waterleidingbreuk.

Het probleem ontstond net voor de middag langs de Vaart. Monteurs hebben een noodoplossing getroffen, waardoor tweederde van de huishoudens en het theater tegen kwart voor twee weer gebruik konden maken van het waterleidingnet. Rond de klok van vier had iedereen weer water.

Speciale watervoorziening voor theater

Om De Nieuwe Kolk van water te voorzien werd door de Waterleiding Maatschappij Drenthe een speciale watervoorziening geregeld. "Het gaat om een tank met daarin duizend liter water, maar deze bleek uiteindelijk niet nodig", zegt Annemoreen Ooms van de Waterleidingmaatschappij Drenthe.

Vijf liter flessen
Voor de bewoners langs de Vaart zijn vijf liter flessen water beschikbaar. Die zijn af te halen bij een centraal punt dat de WMD heeft ingericht langs de Vaart.

Spontane breuk

Hoe de waterleidingbreuk is ontstaan is volgens Annemoreen Ooms van de Waterleidingmaatschappij Drenthe nog niet bekend, het gaat om een 'spontane' breuk. "Er wordt nu door onze monteurs geprobeerd de breuk te repareren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl