Jonge Meppeler spint voor KiKa

MEPPEL - Vier uur stampen op de pedalen; Daan Busscher (17) had er een inspannende zondag voor over om geld in te zamelen voor het goede doel.
Geld in het laadje
Rond de honderd mensen deden met hem mee en dat bracht 1500 euro in het laatje. Geld dat Busscher nodig heeft om mee te doen aan de Giro di Kika.
KiKa
Deze Giro is een fietstocht van bijna duizend kilometer in het Noorden van Italië. Het geld dat deelnemers als Daan Busscher bij elkaar brengen gaat naar het kinderkankerfonds KiKa.
Anorexia overwonnen
Busscher overwon vorig jaar de ziekte anorexia. Om die moeilijke periode af te sluiten zocht hij een goed doel om geld voor in te zamelen. Op dat moment werd bij een collega kanker geconstateerd. Daan hoefde niet lang na te denken; hij had zijn goede doel gevonden.
Sponsors
Om mee te doen aan de Giro di KiKa moeten deelnemers 2500 euro startgeld bijeen brengen door middel van sponsors en andere activiteiten. De spinningmarathon van vandaag was zo'n activiteit.
Deelname zeker
Voor het begin van de marathon had Busscher nog ruim duizend euro nodig om mee te kunnen naar Italië. Vier uur hard fietsen en vele donaties later kon hij 1500 euro voor KiKa bijschrijven, zodat deelname aan de meerdaagse fietstocht, eind juni, zeker is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl