Oud topschaatser Jan Bols maakt comeback in Noorwegen

SCHAATSEN - Jan Bols uit Hoogeveen gaat over twee weken naar Noorwegen om wedstrijden te rijden tegen z'n oude strijdmakkers. Het gaat om een initiatief van oud-olympisch kampioen Bart Veldkamp. Hij wil het schaatsen in het noorden van Noorwegen weer op de kaart zetten.
Op de startlijst van de 500 meter en de ploegenachtervolging prijken namen van Noorse topschaatsers van weleer; Adne Sondral, Magne Thomassen, Kjell Storelid, Jarle Pedersen, Frode Bartholdsen en Roar Grönvold. Namens Nederland reizen naast Bols; Mark Tuitert, Ard Schenk, Ben van der Burg en Yep Kramer naar Noorwegen.

Schaatsen populairder maken
De Skate Classic heeft tot doel het schaatsen in Alta en omgeving weer uit het slob te trekken. De ijsbaan wil graag een tweedehands zamboni aanschaffen en in de toekomst hopen ze de baan nog een keer te kunnen overdekken.
Nostalgie
Jan Bols heeft mooie herinneringen aan de baan in Alta. In 1970 werd hij nog tweede op de 500 meter met een eindtijd van 41.2. Ook sloten de schaatsers van de kernploeg vroeger graag het seizoen af in het noorden van Noorwegen onder het genot van een borreltje.

RTL Late Night
Volgende week maandag zijn de schaatsers te gast bij RTL Late Night bij presentator Humberto Tan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl