Beleef en Doe Festival voor verenigingen in Borger-Odoorn

ODOORN - Verenigingen in Borger-Odoorn krijgen in het laatste weekend van augustus de kans om zich aan een breed publiek te presenteren en daarmee nieuwe leden aan te boren. Dan is bij Poolshoogte bij Odoorn het nieuwe Beleef en Doe Festival.
Het festival is een idee van Anke Pepping en Marije Greven. "Het is een combinatie van sport, muziek, cultuur en kunst. We willen alle verenigingen die daarin actief zijn een podium bieden", vertelt Marije Greven.
Gezamenlijke promotie
Het is de bedoeling dat de deelnemende verenigingen gezamenlijk aan promotie doen. "Dus niet bijvoorbeeld elke voetbalclub met een eigen stand, maar een gezamenlijke hoek waar mensen alles over voetbal aan de weet kunnen komen", aldus Anke Pepping.
Tennisvereniging is enthousiast
Op 17 februari is er een voorlichtingsavond voor verenigingen. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, bijvoorbeeld van de tennisvereniging Borger. "Het is een mooie kans om een nieuw publiek aan te boren", vindt voorzitter Jeroen Weelinck. "Natuurlijk houden we wel open dagen, maar voor veel mensen zit daar toch een drempel. Ik moet ook eerlijk zeggen dat veel clubs de gevolgen van de krimp beginnen te merken. We kunnen zeker wel wat extra leden gebruiken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl