Gall "Onze speelstijl is risicovol, maar levert wel 60 goals op"

VOETBAL - De spoeling wordt dunner en dunner voor FC Emmen-trainer Joop Gall. Naast aanvoerder Sander Rozema en buitenspeler Boy Deul, die al langer gebleseerd zijn, kan de oefenmeester uit Muntendam voor het uitduel tegen FC Den Bosch ook een streep zetten door de namen van Luis Pedro en Gaby Jallo.
Luis Pedro kreeg tegen Jong PSV zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschort, terwijl Gaby Jallo in Eindhoven uitviel met hamstringklachten. "Marcel Seip wordt de vervanger van Luis Pedro en Elson do Rosario Almeida neemt de plek over van Gaby", laat Gall weten. "Voor de rest blijft het team intakt."

"Het is maar wat je wilt he"

Ondanks dat Gall opnieuw moet schuiven in zijn basisopstelling blijft de manier van spelen volledig overeind staan. "We gaan Den Bosch bestrijden zoals we dat altijd willen, zoals we dat ook vrijdag in de tweede helft lieten zien. NeeAls er in onze manier van spelen één radertje minder draait, dan voel je dat in het spel. Dan is onze speelstijl ook kwetsbaar, zo eerlijk moet ik zijn. Maar zo spelen heeft ons wel al 60 goals opgeleverd.. Dus het is maar wat je wilt he."

FC Den Bosch
Voor FC Den Bosch verloopt het seizoen allesbehalve naar wens. De huidige twaalfde plaats van FC Den Bosch is ver onder het verwachtingspatroon, vandaar dat de afgelopen week trainer Ruud Kaiser werd ontslagen en inmiddels is opgevolgd door René van Eck. Het eerste duel onder de nieuwe coach werd vrijdag gewonnen, van RKC met 3-0.

Om FC Den Bosch weer stevig op de kaart te zetten heeft Van Eck een lichtelijk gewijzigde selectie tot zijn beschikking. Middenvelder Benjamin van den Broek en spits Erik Quekel hebben de club verlaten en de enige nieuweling is Darren Staatsen die er afgelopen vrijdag nog niet bij was. Quekel was en is nog steeds met vijf goals de topscorer maar had na 19 september 2014 niet meer gescoord. De Italianen Penna en Ceria die in het begin van het seizoen de aandacht trokken door de overstap naar Den Bosch zijn inmiddels op de reservebank beland.

Overigens laat Van Eck zijn opstelling, ten opzichte van het duel tegen RKC, ongewijzigd. "Er stond een strijdbaar elftal. Dat verdient het vertrouwen. Ook tegen Emmen zal er strijd geleverd moeten worden om in de wedstrijd te komen", zegt Van Eck. "We zitten in een fase dat goed voetbal even minder belangrijk is. Het gaat om de punten."
60 goals
FC Emmen, sinds vrijdag de nummer 4 in de Jupiler League, bereikte tegen Jong PSV als eerste club in het betaalde voetbal de grens van 60 goals. Met een gemiddeld aantal treffers van iets meer dan 2,6 staat de Drentse club garant voor doelpunten. Wanneer deze lijn zich doorzet dan komt FC Emmen na 38 competitieduels uit op 99 treffers.
Opstelling
Gall begint in Den Bosch met de volgende 11 spelers: Meerits; Almeida, Siekman, Seip, Bakkati; Olijve, Vossebelt, Bannink; Resida, Bergkamp en Peters.
Liveblog
FC Den Bosch - FC Emmen begint om 20.00 uur. Wilt u minuut tot minuut op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Brabant, volg dan onze liveblog op deze site.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl