'Personeel Blokker bang voor ontslagronde'

Blokker
Blokker
ASSEN - Medewerkers van Blokker vrezen voor een groot aantal winkelsluitingen en gedwongen ontslagen, stelt vakbond FNV.

De Blokker heeft in Drenthe onder meer vestigingen in Assen, Zuidlaren, Coevorden, Emmen en Meppel.
Maandagavond belangrijke mededeling
Alle noordelijke bedrijfsleiders komen vandaag samen in Leeuwarden. Na sluitingstijd wordt vervolgens in alle Blokker-winkels het voltallige personeel bijeengeroepen voor een 'belangrijke mededeling'. Waar het precies omgaat, wil het bedrijf niet zeggen.
FNV-bestuurder Niels Suijker vermoedt dat er iets groots bekend wordt gemaakt. "Alle rayonmanagers worden in de loop van de middag al op de hoogte gebracht," zegt hij. De vakbonden zelf hebben dinsdag een gesprek met Blokker.
'Mensen hollen naar de Action'
De gehele detailhandel maakt momenteel een moeilijke periode door. Blokker heeft volgens de vakbondsman vooral last van de hevige concurrentie van budgetketen Action. "Blokker heeft het imago gekregen oubollig en te duur te zijn. De mensen hollen naar de Action."

Zo erg als de situatie is bij warenhuisketen V&D, is het bij Blokker niet. Suijker denkt niet dat Blokker op het randje van de afgrond bungelt. Het bedrijf kondigde vorige maand nog eenzijdig een loonsverhoging aan van 1,5 procent. "Dat doe je niet als je op omvallen staat, maar een grote reorganisatie zou wel kunnen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl