Minder Drentse jongeren gaan zonder diploma van school

ASSEN - Steeds minder jongeren in Drenthe stoppen vroegtijdig met school. Dat maakt minister Jet Bussemaker van Onderwijs vandaag bekend.

Noord- en Midden-Drenthe is zelfs de meeste succesvolle regio in het terugdringen van het aantal schoolverlaters. Dat aantal daalde in Drenthe met ruim 25 procent ten opzichte van het schooljaar 2012-2013.
213 Drentse jongeren gingen in het schooljaar 2013-2014 zonder diploma van school. Het succes is mede te danken aan het Drenthe College, dat het schooluitval met 22,9 procent wist terug te dringen.

Sluitend netwerk
"We zorgen dat er een sluitend netwerk is rond jongeren die problemen hebben. Dat doen we samen met andere instellingen en gemeenten, " zegt Gini Coutinho van het Drenthe College. "Docenten krijgen ook training in hoe ze gesprekken voeren met jongeren, zodat eerder wordt gesignaleerd als het mis dreigt te gaan."
Minister Bussemaker is enthousiast over de scholen hier in de provincie. "De Drentse scholen en leerplichtambtenaren verdienen een groot compliment," vindt zij. "Dit betekent dat honderden jongeren een betere start op de arbeidsmarkt kunnen maken."

Minste voortijdige schoolverlaters
1. Drenthe 1,48 %
2. Overijssel 1,53%*
3. Friesland 1,63%

* Cijfer voor Overijssel is niet exact, omdat de Overijsselse onderwijsregio's ook delen van Gelderland omvatten.


Minste voortijdige schoolverlaters naar onderwijsregio
1. Noord en Midden Drenthe 1,3%
1. Zuidwest-Friesland 1,3%
3. Twente 1,4%

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl