Nieuwe bouwopleiding voor duurzaam bouwen in Drenthe

RUINEN - Energiezuinig en duurzaam bouwen is de trend. Maar de juiste kennis is niet altijd en overal aanwezig.

De bouw heeft behoefte aan gespecialiseerde bouwvakkers volgens Opleidingscentrum Bouw in Ruinen. Daarom komt er een nieuwe opleiding voor duurzaam bouwen.
Er zijn in de provincie verschillende projecten waar nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd die energiezuinig of zelfs energieneutraal zijn. Een voorbeeld is de bouw van energieneutrale koloniewoningen in Frederiksoord en Wilhelminaoord.

Vakkennis ontbreekt
Een manier van werken die verschilt met de reguliere bouw zegt Egbert Hidding van het centrum. "Je ziet dat de vakkennis ontbreekt. Bijvoorbeeld bij het isoleren van woningen en het kitten. Dat zijn de nieuwe specialisten."

Samenwerking met ROC's
Het Opleidingscentrum is in gesprek met regionale opleidingscentra over de nieuwe opleiding. De bedoeling is om de leerlingen in het laatste jaar de extra kennis bij te brengen in een opleidingscentrum in Emmen. Ook in Hoogeveen moet een plek komen waar de nieuwe opleiding wordt gegeven.

Na de zomervakantie moet de opleiding van start gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl