Mogelijk 700 asielzoekers naar Oosterhesselen

OOSTERHESSELEN - In het voormalige conferentieoord De Klencke in Oosterhesselen worden mogelijk 700 asielzoekers opgevangen.
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vraagt de gemeente Coevorden mee te werken aan de komst van een opvang. Het COA wil in De Klencke vijf jaar lang asielzoekers opvangen, met een optie tot verlenging van nog eens vijf jaar.
Het vroegere conferentiecentrum staat leeg sinds oktober 2012.

Aantal vluchtelingen gestegen

Er komen al op korte termijn 400 en uiteindelijk mogelijk 700 asielzoekers. Door onder meer de oorlog in Syrië is het aantal vluchtelingen flink gestegen.

Verdeelde reacties
Uit een rondvraag van RTV Drenthe in het dorp blijkt dat veel inwoners er wel begrip voor hebben dat de opvang van asielzoekers er moet komen, al wordt het aantal van 700 als zeer omvangrijk gezien. Er zijn ook dorpsbewoners die niets van de opvang moeten hebben.

"Veel ellende"
Wethouder Joop Brink van Coevorden is blij op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan de opvang van vluchtelingen. "Er is veel ellende op de wereld," aldus Brink. De gemeente Coevorden is al maanden geleden benaderd door het COA. Brink wil de inwoners goed betrekken bij een eventuele uitbreiding van de opvang van 400 naar 700.

"Grote impact"

Volgens Plaatselijk Belang in Oosterhesselen heeft de opvang een grote impact voor het dorp met 1800 inwoners. Liesbeth Mennink van Plaatselijk Belang is blij dat de gemeente donderdag met een nadere toelichting komt.
Die informatieavond voor de inwoners begint donderdag om 19.30 uur en wordt gehouden in sporthal De Goorn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl