Zuidlaarders plaatsen mortierbom onder auto als grap

© illegaal vuurwerk. (archieffoto
ZUIDLAREN - Twee mannen uit Zuidlaren van 25 en 30 jaar oud hebben bekend met een vuurwerkbom een auto in Haren te hebben opgeblazen. Tegen hen is een werkstraf van 240 uur geëist.
Ook wil de officier van justitie een voorwaardelijke celstraf van vier maanden voor het duo en moeten ze een schadevergoeding van 1100 euro betalen.

Mortierbom als grap

Ze legden op 19 februari vorig jaar een mortierbom onder de auto om de eigenaar bang te maken. Het plan was ontstaan uit een grap. Het duo en de autobezitter kennen elkaar: de vriendin van de autobezitter had eerder een relatie met één van de twee mannen.
Tijdens een huiszoeking bij de man van 30 kwamen 170 knalpatronen, een gaspistool, munitie, tien mortierbommen, lawinepijlen en ander zwaar vuurwerk boven water. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht dit vuurwerk en kwam tot de conclusie dat het om levensgevaarlijke bommen ging.

Ook nog een hennepkwekerij

De jongste van het duo had ook nog een hennepplantage met honderd planten. Hiervoor werd de stroom illegaal getapt.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl