Vijftig windmolens in Drentse Veenkoloniën

BORGER - In de Drentse Veenkoloniën komen 50 windmolens, verdeeld over vijf locaties. Dat heeft minister Kamp bekend gemaakt.
In de zogenoemde Gebiedsvisie Drenthe waren drie gebieden geschikt bevonden voor windmolens, maar daar voegt het rijk nu twee aan toe.

Rijk garandeert ruimte

Gedeputeerde Rein Munniksma baalt van de twee extra stroken. Wel is hij tevreden dat de minister heeft aangegeven zo veel mogelijk ruimte te laten tussen de lijnen van molens.

Toch blijft het volgens de gedeputeerde een hele opgave. Munniksma had liever gezien dat er meer windmolens in Emmen en Coevorden zouden worden geplaatst, in plaats van in Borger-Odoorn en Aa en Hunze.

Bekijk hier de kaart


Duidelijke communicatie

Munniksma wil een open en duidelijke communicatie met de inwoners van het gebied. In totaal komen er nu 34 windmolens in Borger-Odoorn en 16 in Aa en Hunze. Die molens zorgen in totaal voor 150. Megawatt aan windenergie.

Eind 2020

De molens hoeven pas eind 2020 geplaatst te worden. Munniksma hoopt dat tegen die tijd de molens effectiever zijn waardoor er minder geplaatst kunnen worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl