Buurtbijeenkomst voor angstige bewoners Egelslag in Assen na fatale burenruzie

ASSEN - De gemeente Assen houdt donderdag voor buurtbewoners van de Egelslag een buurtbijeenkomst. Aanleiding is de burenruzie vorige week maandagavond, waarna uiteindelijk een 52-jarige man het leven liet.
De gemeente reageert hiermee op signalen van angst uit de buurt. Een groepje buurtbewoners is bang voor wat er gebeurt, als er niet ingegrepen wordt. Zij wijzen de drie gezinsleden, die verdachte zijn, aan als 'onruststokers' en 'ruziemakers'. De 22-jarige zoon van dit gezin zit nog twee weken langer vast. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Zijn 48-jarige vader en 43-jarige moeder werden na de fatale burenruzie ook opgepakt, maar kwamen vorige week donderdag vrij. Ze zijn nog wel verdachten.

Angstig
Enkele buren aan de Egelslag zijn zo angstig, dat ze ook niet voor de camera en microfoon van RTVDrenthe willen reageren. Wel is vorige week meteen alarm geslagen bij de opbouwwerker van Marsdijk. Ze wilden zo snel mogelijk een gesprek over de toekomst in hun straat. Er zouden al jaren problemen zijn met het verdachte gezin. Pogingen van de wijkagent, de opbouwwerker en buurtbemiddeling Assen om er iets aan te doen, zijn tot op heden mislukt.

Burgemeester begrijpt de onrust
Burgemeester Marco Out van Assen noemt de gebeurtenis zeer verdrietig en begrijpt de onrust en angst. De gemeente heeft nu besloten tot de gespreksavond donderdag voor de buurt. De bewoners kunnen in de Opstandingskerk praten met de opbouwwerker en de wijkagent. Verder komt er een gesprek met de twee betrokken families. Daarvoor schakelt de gemeente iemand van buitenaf in. Die moet kijken hoe de betrokken families zelf de toekomst zien. Volgens Out is er geen mogelijkheid om dwingend op te treden. "Het moet van de families zelf komen. En er zal iets moeten gebeuren. Maar dat zullen ze zelf ook wel inzien, na de dramatische gebeurtenis van vorige week.."

Insteek: niet terug

De advocaten van de drie verdachten willen inhoudelijk niet op de zaak ingaan. Wel laat advocate Judith Kwakman namens de verdachte Assense weten, dat het wel "de insteek is dat het gezin niet weer terugkeert naar de Egelslag. Maar dat moet allemaal dan wel kunnen financieel. Het zijn wel koophuizen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl