Meander en Van Gogh winnen Onderwijsprijs Drenthe

De Meander in Assen
De Meander in Assen
ASSEN - SBO De Meander uit Assen en CS Vincent van Gogh in Beilen zijn de winnaars van de Onderwijsprijs Drenthe 2013-2015.
Beide schoolinstellingen ontvingen maandag van gedeputeerde Ard van der Tuuk een bronzen olifant en een cheque van 500 euro. Met het winnen van de Onderwijsprijs Drenthe dingen de scholen mee naar de Nationale Onderwijsprijs, die op 25 maart 2015 in Rotterdam wordt uitgereikt.

Meanderbos

SBO De Meander wint in de categorie basisonderwijs met het project Meanderbos. In het voorjaar van 2013 schreef de school een projectplan voor een natuurlijk speelterrein naast de school. Daarvoor werd projectgroep gevormd met ouders, gemeente, omwonenden, de woningcoöperatie en het Praktijkonderwijs Assen. Ook werden sponsors gezocht en in het schooljaar 2013-2014 is pal naast de school een ruime natuurlijke speelruimte ontstaan.

School&Sport
CSG Beilen wint in de categorie voortgezet onderwijs met het project School & Sport. Dat project ging al in 2007 van start. Twintig sportverenigingen uit de regio verzorgen na schooltijd sportlessen voor de leerlingen. CSG Beilen wil zo leerlingen stimuleren meer te bewegen. In 2009 werd er door de leerlingen ruim 800 uur extra gesport en vorig jaar ruim 1300 uur.

Twaalfde Onderwijsprijs Drenthe

De tweejaarlijkse Onderwijsprijs Drenthe is een gezamenlijk initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie (INOP) en de provincie Drenthe en heeft als doel de creatieve kanten van het onderwijs voor het voetlicht te brengen. De prijs wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl