Nieuwe film Kamp Westerbork in première

ASSEN/HOOGHALEN - Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen heeft een film uitgebracht om het verhaal van het centrum beter over te dragen op jongeren.
De film ging maandag in première in De Nieuwe Kolk in Assen, als afsluiter van een symposium over Kamp Westerbork in het onderwijs.

Volgens directeur Dirk Mulder van het herinneringscentrum is er soms te weinig aansluiting met jongere scholieren en spreken de filmbeelden juist die groep aan.

Symposium
Op het symposium, dat 's middags om 12.30 uur begint, vertellen gastsprekers over de holocaust en het onderwijs. Medewerkers van Herinneringscentrum Kamp Westerbork presenteren hun nieuwe educatieve programma, bestaande uit rondleidingen, wisselende exposities, een bezoek aan het voormalige kampterrein en als kroon op hun werk: de film.

Stilte
Na het kijken van de film is het muisstil. Presentator van de middag, Jacques d'Ancona, zegt geraakt te zijn. "Op een briefje in de film zag u 'Denk aan ons'. Laten we deze traditie vasthouden", aldus d'Ancona.

Reconstructie van het kamp
"De film is erg realistisch geworden, daardoor krijg je er een gevoel bij," zegt een van de acteurs. Bij het maken van de film is veel gebruik gemaakt van special effects. Delen van het kamp zijn gereconstrueerd zodat de kijker een beter beeld krijgt hoe het kamp er vroeger uit heeft gezien.

Doel van de film
Schoolklassen die Herinneringscentrum Kamp Westerbork in de toekomst bezoeken, krijgen bij binnenkomst de nieuwe film te zien. Daarna kunnen ze met een app op de mobiele telefoon voorwerpen scannen die in het museum staan, waar vervolgens op de mobiel informatie over verschijnt. De film wordt woensdag in het centrum in Hooghalen in gebruik genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl