FC Emmen lijdt eerste nederlaag in 2015

VOETBAL - FC Emmen leed in en tegen Den Bosch de eerste nederlaag in dit kalenderjaar. De mannen van Joop Gall verloren met 2-0. Door de nederlaag verspeelden de Drenten de koppositie in de strijd om de 3e periodetitel. Sparta heeft met 14 uit 6 de beste papieren. FC Emmen staat op 11 uit 6. In de reguliere stand blijft FC Emmen staan op de vierde plaats, maar de Drentse club deelt die plek met FC Volendam en Sparta.

1e helft

FC Emmen miste drie basisspelers door blessures. Rozema en Deul waren al bekend en daar kwam na het duel van vrijdag bij Jong PSV Gaby Jallo bij. Ook Luis Pedro ontbrak in De Vliert, vanwege een schorsing, waardoor Gall toch weer wat aanpassingen moest verrichten. De logische vervanger voor Pedro was Marcel Seip en de positie van Jallo werd ingenomen door Elson do Rosario Almeida. Of het aan die wisselingen lag of aan het frisse spel van de thuisclub, vooral verdedigend gezien oogde Emmen onzeker. Bijna ieder aanval van FC Den Bosch, met Anthony Lurling en Barry Maguire als uitblinkers, was gevaarlijk. Met name de afstemming tussen het centrale duo onderling en in combinatiie met Almeida verliep verre van optimaal. Twee keer kroop Emmen door het oog van de naald in de eerste helft, maar poging nummer 3 was Marko Meerits te machtig: 1-0. De maker van die treffer was Lurling, de topscorer aller tijden van Den Bosch. FC Emmen kreeg ook wel kansen in de eerste helft, maar Roland Bergkamp (koppend en met een afstandschot) en Cas Peters (één keer van dichtbij en van afstand met een lage schuiver) kregen de bal niet tussen de palen.

2e helft

De beslissing viel na een klein kwartier in de tweede helft. Tim Siekman kreeg de bal ongelukkig tegen de hand. Scheidsrechter Otto was gedecideerd en gaf de thuisclub een penalty. Maguire schoot onberispelijk binnen: 2-0. De wedstrijd bloedde daarna dood. FC Emmen was niet bij machte het tij te keren. Ook de wisselingen die Gall toepaste (Hagenauw, die zijn debuut maakte, kwam voor Vossebelt; De Groot loste Seip af en Laghmouchi verving Resida) leverden niets op.

"Het klinkt gek, maar ik heb niet de pest in mijn lijf"

Joop Gall reageerde na afloop realistisch. "We hebben verloren van een betere tegenstander. Dat is nog niet zo vaak gebeurd dit seizoen. Daarom sta ik hier ook niet met de pest in mijn lijf. Natuurlijk haat ik verliezen, maar dit voelt anders dan de nederlaag tegen Roda JC. Den Bosch was ons op alle fronten de baas, met name op agressiviteit. Dat kan ik overigens de spelers niet eens zozeer verwijten. We misten vandaag weer twee spelers. Dat is met Rozema en Deul bijna de helft van de ploeg. Twee konden we nog opvangen, ook in automatismen, maar dit bleek te veel." Of Gall vrijdagavond, in het thuisduel tegen koploper NEC, wel weer kan beschikken over de geblesseerden is nog onduidelijk. "Daar kan ik nog niets over zeggen. Pedro is in ieder geval weer terug en ik denk dat Jallo het fitst is van de drie geblesseerden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl