'Kritiek op commandantwoning klopt niet'

WESTERBORK - Directeur Dirk Mulder van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is het niet eens met de kritiek van Erik Schilp in De Volkskrant.
De glazen overkapping van de commandantwoning bij het herinneringscentrum is duur en onnodig volgens Schilp, oud-directeur van het Nationaal Historisch Museum. Dat schreef hij afgelopen zaterdag in een ingezonden stuk in De Volkskrant.

Volgens Schilp zou het herinneringscentrum jarenlang geen onderhoud hebben gepleegd aan het enige overgebleven gebouw van het voormalige kamp. Zowel het Openluchtmuseum als het Zuiderzeemuseum hebben volgens hem veel ervaring met het restaureren van houten panden.

'Niet in ons bezit'

Volgens Dirk Mulder is de commandantwoning pas een paar jaar in het bezit van het herinneringscentrum. Daarvoor was het tientallen jaren particulier eigendom en is er niks aan onderhoud gedaan.

"De toenmalige bewoonster wilde zo weinig mogelijk met ons te maken hebben. Ze was bang dat ze constant mensen om haar woning zou vinden. Toen wij de woning in ons bezit kregen zijn we er meteen mee aan de slag gegaan," zegt Mulder.

Duur en overbodig?

Mulder erkent dat 1,5 miljoen voor de glazen overkapping veel geld is, maar hij vindt het zeker niet overbodig.
"Het is niet alleen de overkapping, om de woning heen gebeurt ook van alles. Daarnaast leek het ons verstandiger om nu in één keer veel te investeren zodat je minder onderhoud hoeft te doen de komende jaren," aldus Mulder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl