Verdriet en blijdschap in één winkelstraat in Assen

ASSEN - Nog geen vijftien meter afstand zit er tussen de ingangen van warenhuis V&D en die van Blokker in Assen. Maar zo kort als de afstand, zo groot is het verschil in emotie onder het personeel.
Banen weg bij Blokker
Personeelsleden bij Blokker hebben gisteravond te horen gekregen dat er 440 van de 7000 banen worden geschrapt. Waar de ontslagen gaan vallen is nog niet duidelijk.
Blokker heeft in Drenthe onder meer vestigingen in Assen, Zuidlaren, Coevorden, Emmen en Meppel. Bij Blokker in Assen was vandaag niemand beschikbaar voor een reactie. Volgens het personeel loopt de communicatie alleen via het hoofdkantoor van Blokker in Amsterdam.

Opluchting bij V&D
Bij medewerkers van V&D heerst juist grote opluchting. Gisteren werd bekend dat het warenhuis voorlopig gered is. Sun Capital, de eigenaar van V&D, de banken en de verhuurders van de V&D-panden zijn tot een akkoord gekomen.

Een enorme opluchting, zegt bedrijfsleider Jos Geling: "De sfeer op de werkvloer was de afgelopen weken zeer gespannen. Het nieuws van gisteren was een enorme ontlading voor ons. We zijn erg blij dat er een goede deal is gesloten tussen de betrokken partijen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl