Assen krijgt eerste stadspredikant van het noorden

De Jozefkerk in Assen waar Altena zondag aangesteld wordt als stadspredikant
De Jozefkerk in Assen waar Altena zondag aangesteld wordt als stadspredikant
ASSEN - De kerk meer naar voren brengen in de samenleving en meer samenwerken met andere levensbeschouwende organisaties. Dat zijn punten waar stadspredikant Bert Altena aan wil werken.
Vanaf zondag heeft Assen een noordelijke primeur, dan heeft de stad namelijk een stadspredikant.

Meer mensen trekken
"Het is belangrijk dat de kerk wat sterker naar voren komt in de samenleving, zo wil ik activiteiten gaan organiseren om dat te bewerkstelligen", aldus Altena. Zo wil de dominee lezingen organiseren om mensen te trekken.

"We willen niet alleen meer mensen naar de kerk trekken, maar het is ook belangrijk dat wij als organisatie meer naar de mensen toegaan", licht Altena toe.

Predikant in Vries
Altena is al predikant in Vries, hij gaat zijn werk als stadspredikant hiermee combineren. "Ik werk 70 procent van de week in Vries, en die andere 30 procent zal ik besteden aan het werk als stadspredikant," vertelt Altena.

"Maar hoe ik die 30 procent precies ga invullen, is ook nog even afwachten met hoe het gaat lopen," aldus de dominee.

Aankomende zondag wordt Altena in de Jozefkerk in Assen tijdens een liturgische plechtigheid geïnstalleerd als stadspredikant.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl