Stinkzakken IJhorst zaten vol braaksel, dader krijgt waarschuwing

Een van de gevonden zakken
Een van de gevonden zakken
IJHORST - De stinkzakken die de afgelopen maanden vlak over de provinciegrens met Overijssel bij IJhorst zijn gevonden, blijken zakken vol braaksel.
Dat heeft burgemeester Alssema van Staphorst bekendgemaakt.

Trauma

Degene die de zakken in de berm gooide, is een persoon met een trauma die moet overgeven als hij of zij dichtbij huis komt. Uit schaamte werden de zakken met braaksel in de berm gedumpt. Omdat het om een trauma gaat, wordt de persoon niet vervolgd, er is een waarschuwing gegeven.

Onsmakelijk

Het onsmakelijke verhaal van de afgelopen maanden werd opgelost door een oplettende buurtbewoner. Die zag rond de jaarwisseling iemand een vuilniszak met smurrie uit het autoraam gooien en noteerde het kenteken. Het is niet bekend om wie het gaat.

Mysterie

In eerste instantie was niet duidelijk wat er in de zakken zat. De gemeente liet op verzoek van de Dorpsraad IJhorst Lankhorst onderzoek doen. Dorpelingen waren bang voor gif. Onderzoek wees uit dat de zakken soms flink vol zaten en dat de inhoud vettig was, maar niet giftig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl