Komst van windmolens drijft wig tussen dorpsbewoners

GIETERVEEN - "We gaan naar dezelfde school. We gaan naar dezelfde winkel. We hebben dezelfde bus. Maar mensen komen niet meer bij elkaar op bezoek. Zo ver is het al", zegt Roel Kleijn uit Gieterveen. De komst van windmolens drijft een wig tussen de dorpsbewoners.
In Gieterveen is de spanning te voelen. "Gieterveen is een relatief klein dorp. Mensen gaan altijd prettig met elkaar om", legt Roel Kleijn uit Gieterveen uit. Dat is allemaal veranderd nu duidelijk is dat er 50 windmolens komen in het gebied.

Verpesten
Kleijn is zelf fervent tegenstander van de komst van de windturbines en is actief voor belangenvereniging Wind Nee. "Nu komen er mensen met initiatieven om dit gebied te verpesten. De sociale cohesie is zoek. Mensen komen niet meer bij elkaar op bezoek."

Horizon
De initiatiefnemende boeren worden volgens Kleijn niet weggepest. "Maar het probleem met elkaar is wel duidelijk. Je gaat niet meer bij je buurman op bezoek", aldus Kleijn. Volgens hem wordt één ding vergeten: "Het land is van de boeren, de horizon is van ons allemaal."

Actie
Volgens Kleijn is er een juridische actie gestart en hebben al 110 mensen zich bij hem aangesloten."Het is spijtig, maar we moeten wat."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl