Inbreng Hurry Up gehalveerd in landelijke bekerstrijd

De hoofdmacht van Hurry Up
De hoofdmacht van Hurry Up
HANDBAL - Hurry Up uit Zwartemeer was met twee teams sterk vertegenwoordigd in de 1/8e finale van de landelijke beker, maar bij de laatste acht is er nog maar één team over. Voor Hurry Up 2, de winnaar van de regiofinale, viel dinsdagavond het doek. Zoals verwacht bleek eredivisieploeg BEVO veel te sterk voor de reserves van Joop Fiege.  BEVO was met 19-38 veel te sterk voor Hurry Up 2. Hurry Up 1 bereikte wel de laatste 8 van de nationale beker door hoofdklasser SDS te verslaan.

"Verplicht nummertje"

Zo typeerde Fiege de wedstrijd van het 1e team van Hurry Up in Houten. Binnen vier minuten stonden we met vijf treffers verschil voor en bij rust was het gat negen punten." Uiteindelijk werd het 28-39 voor het team dat de reguliere competitie in de eredivisie afsloot met de volle 36 punten uit 18 duels en komende zaterdag aan het echte werk gaat beginnen, namelijk de play-offs om de landstitel. In Geleen begint het keurkorps van Fiege tegen de kersverse kampioen van de Beneliga: Lions. Tommie Falke en Ronald Suelmann waren het meest productief in Houten. Beide spelers scoorden tien keer.

Debuut twee B-junioren

Voor twee B-junioren is het duel tegen SDS er één om nooit te vergeten. Mike Schimmel (pas 13 jaar) en Sander van Veggel (15 jaar) maakten in het bekerduel hun debuut in de hoofdmacht. Fiege: "Ze scoorden ook nog allebei, alleen werd de treffer van Sander helaas afgekeurd."

Overige uitslagen 1/8e finales

Er werden dinsdagavond vier van de acht bekerduels gespeeld. Dit zijn de uitslagen:
SDS’99 Houten – JMS Hurry up 28-39
JMS Hurry Up 2 – Targos Bevo Hc 19-38
Olympia ’98 – FIQAS Aalsmeer 21-41
Hercules - Swift 23-32

E&O

Donderdag kan het aantal Drentse teams bij de laatste acht in de beker nog verdubbeld worden. De heren van E&O moeten dan in en tegen Houten zien te winnen. Net als de formatie uit Emmen komt Houten uit in de eredivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl