Geen asielzoekers in Assen-Oost, wel buitenlandse studenten

Actium
Actium
ASSEN - Er komen geen asielzoekers in de wijk Assen-Oost. Dat meldt woningcorporatie Actium aan RTV Drenthe. Wel komen in een pand aan de Resedastraat buitenlandse studenten van het Hanze Institute of Technology te wonen.

Een ander leegstaand pand in de wijk gaat gewoon in de verhuur.

Raar sentiment

Volgens Marcel van Halteren van Actium is er bij bewoners onrust ontstaan, omdat de gemeente op zoek zou zijn naar een geschikte woonruimte voor asielzoekers in Assen-Oost. "Er is een raar sentiment ontstaan bij de bewoners. Ze hebben de zoektocht van de gemeente gekoppeld aan leegstaande panden van Actium."


"We huisvesten al jaren statushouders, maar er ligt nu geen enkel plan om in welke woonwijk in Assen dan ook collectief statushouders te huisvesten", aldus Van Halteren. Wethouder Wiersema van Assen zei eerder al dat er geen concrete plannen zijn voor opvang van asielzoekers.

Buitenlandse studenten

Actium heeft al vier jaar een samenwerkingsverband met het Hanze Institute of Technology en huisvest meerdere buitenlandse studenten in Assen. Deze houden zich bezig met sensortechnologie. De huisvesting is tijdelijk, de studenten vertrekken na twee jaar weer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl