Op wie stemt u? De StemWijzer staat online

ASSEN - Op 18 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Weet u al op wie u gaat stemmen? De StemWijzer is weer online in te vullen zodat u wegwijs wordt gemaakt in de standpunten van alle partijen.
Vanochtend is op het Provinciehuis de StemWijzer officieel in gebruik genomen. De online stemhulp is te vinden via drenthe.stemwijzer.nl
Op RTV Drenthe houden we u op de hoogte van al het verkiezingsnieuws. Kijk daarvoor op de speciale verkiezingspagina.
De peilingen
In aanloop naar de verkiezingen doet onderzoeksbureau AHA tweemaal een peiling naar het stemgedrag in Drenthe. Welke partijen doen het goed en wie moeten er nog hard aan werken?
De eerste uitkomsten zijn op 5 februari gepresenteerd, waarbij opviel dat de huidige coalitie van VVD en PvdA haar meerderheid zou kunnen verliezen. D66 boekte in deze peiling de meeste winst: drie zetels. En Sterk Lokaal slaat vooralsnog niet aan bij de kiezers. Op 12 maart komt RTV Drenthe met een tweede peiling naar buiten.
Spannend moment
Voor de 12 lijsttrekkers was het vanmorgen een spannend moment. Maar na het invullen van de vragenlijst kwamen alle politieke kopstukken terecht bij hun eigen partij. De vragen zijn in overleg met de partijen opgesteld en daarna is de site gebouwd door ProDemos.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl