De Wolden in de bres voor verkeersveiligheid Drogteropslagen

De Wolden wil niet dat een veiliger oversteek van de N377 door Overijssel wegbezuinigd wordt
De Wolden wil niet dat een veiliger oversteek van de N377 door Overijssel wegbezuinigd wordt
DROGTEROPSLAGEN - Geen verdere bezuinigingen op de veiligheid rond de N377, de weg tussen Nieuwleusen en Slagharen. Dat is de toon van een brief die De Wolden aan de provincie Overijssel heeft gestuurd.
Veiligheid vergroten
Overijssel wil de verkeersveiligheid rond de N377 vergroten, onder meer door een ongelijkvloerse oversteek te maken. Inwoners van Drogteropslagen kunnen dan onder de provinciale weg door om Dedemsvaart te bereiken.

Bezuinigingen
Voor het totaal aan veiligheidsplannen was in eerste instantie 260 miljoen euro beschikbaar, maar onder druk van Provinciale Staten van Overijssel werd daar al honderd miljoen afgesnoept. Nu dreigt de Overijsselse politiek nog eens in te grijpen. Daardoor zouden wellicht de inwoners van Drogteropslagen de dupe worden. Reden voor De Wolden om de brief te sturen.

Niet uit te leggen
Het budget nog meer beperken zou kunnen betekenen dat een groot deel van de veiligheidsplannen niet doorgaat. Volgens wethouder Jan ten Kate van De Wolden is dat niet aan de inwoners van Drogteropslagen uit te leggen.

Hoge prioriteit
Op de lijst van te nemen maatregelen staat de oversteek bij Drogteropslagen vrij hoog. Als het budget hetzelfde blijft, is de kans groot dat dat deel van het plan doorgaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl