GroenLinks wil snelle stop oliewinning Drenthe vanwege schadelijke gevolgen Twente

De oliewinning in Schoonebeek
De oliewinning in Schoonebeek
SCHOONEBEEK - GroenLinks Overijssel wil dat er in Drenthe wordt gestopt met het winnen van olie vanwege de schadelijke gevolgen voor de Overijsselse bodem.
Dat bepleit GroenLinks Overijssel in vragen aan gedeputeerde staten van Overijssel, schrijft RTV Oost.

Wat is het waard
GroenLinks vraagt zich af in hoeverre de huidige oliewinning financieel interessant is en of dat de schadelijke gevolgen voor Overijssel en met name Twente waard is. De partij wil dat de oliewinning zo snel mogelijk stopt en vraagt gedeputeerde staten om druk uit te oefenen op het kabinet.

Injectie
Verontreinigd afvalwater dat overblijft na oliewinning in Drenthe, wordt via ondergrondse leidingen onder hoge druk geïnjecteerd in lege voormalige gasvelden onder bijvoorbeeld Mander, Tubbergen en Oldenzaal. De injectie van deze miljoenen liters afvalwater, is omstreden.

"Risico's te groot"
Deskundigen maken zich grote zorgen over de gevolgen van de afvalwaterinjectie. Bij lekkages zijn de gevolgen volgens de deskundigen niet te overzien. GroenLinks vindt de risico's te groot en vroeg eerder al om een verbod op het in de bodem pompen van het afvalwater. Nu wil de partij dat de volledige oliewinning in Drenthe stopt.

Fractievoorzitter Jansen hoopt dat gedeputeerde staten drukt uitoefent op minister Kamp. De provincie en Kamp zijn al in gesprek over de kwestie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl