Politie op jacht naar kinderen met balletjespistool

ASSEN - De politie in Assen is op zoek naar twee pubers met een balletjespistool. De jongens zouden drie kinderen hebben beschoten en bedreigd.
Een van de slachtoffers is een 11-jarig meisje uit Assen. Zij fietste na schooltijd langs het speeltuintje aan de Frans Halslaan. De twee jongens stonden met het wapen op straat. Een van de jongens riep dat het meisje moest stoppen of dat hij haar anders van haar fiets af zou schieten. Het meisje fietste snel door en werd beschoten. Ze werd naast haar linkeroog geraakt door een balletje. Het meisje hield er hoofdpijn en pijn aan haar oog aan over.
Kinderboerderij
Een 9-jarig jongetje en een ander 11-jarig meisje kwamen de jongens met het pistool tegen bij de kinderboerderij aan de Vredeveldseweg. De 9-jarige jongen schrok hier zo van dat hij moest hyperventileren.
Voor de slachtoffers is er Slachtofferhulp ingeschakeld. De schrik zat er volgens de politie flink in.
Signalement
Een van de jongens is een blanke jongen met kort blond haar. Hij is 16 tot 19 jaar oud en 1,70 meter groot. Hij droeg een zwarte jas tot op zijn heupen en een donkerblauwe spijkerbroek. Ook had hij een zwarte rugzak bij zich.
De andere jongen had ook kort blond haar en was waarschijnlijk even oud als de eerste dader. Hij droeg een geel/oranje jas en een zwarte trainingsbroek met ritsen in de broekzakken. De jongens hadden allebei een fiets, waarvan één omafiets.

Weet u wie de jongens zijn? Bel dan met 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl