Raad van State geeft groen licht voor viaduct bij Drogteropslagen

Drogteropslagen (archieffoto)
Drogteropslagen (archieffoto)
DROGTEROPSLAGEN - De Raad van State heeft vandaag alle bezwaren tegen het plan om een viaduct in Drogteropslagen aan te leggen verworpen.
In een definitieve uitspraak merkt de Raad op dat de provincie Overijssel weliswaar nog niet alle benodigde gronden bij in eigendom heeft, maar dat is geen reden om het bestemmingsplan voor het viaduct en de N377 te vernietigen. Immers, als de provincie er niet uit komt met de eigenaren van de grond kan ze altijd nog onteigenen.

Een potje
Met de uitspraak is het bestemmingsplan van de gemeentes De Wolden en Hardenberg voor het viaduct definitief goedgekeurd. Overigens zal pas dit najaar duidelijk worden of de provincie Overijssel nog een potje heeft waaruit ze het viaduct kan financieren. Provinciale Staten heeft het viaduct in een bezuinigingsoperatie voorlopig geschrapt.

Aanbesteding
Pas als de aanbesteding van het verbreding en verbetering van de N377 bekend is en meevalt weet de provincie Overijssel of ze nog geld over heeft voor de aanleg van het viaduct bij Drogteropslagen. De gemeente De Wolden heeft een brief gestuurd naar de provincie Overijssel om het budget voor de verkeersveiligheid in Drogteropslagen niet verder te beperken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl