Schoenenreus 'tot nader bericht' weer open

Schoenenreus overgenomen: onduidelijkheid over Drentse winkels
Schoenenreus overgenomen: onduidelijkheid over Drentse winkels
ASSEN - De winkels van Schoenenreus zijn weer open. Eind januari ging de winkelketen failliet. De winkels zijn nu weer open om de bestaande voorraad te kunnen verkopen.
Het is voor het personeel van Schoenenreus in Assen nog niet duidelijk hoe lang de winkel open blijft. "Tot nader order", aldus een medewerkerster tegen RTV Drenthe.

Schoenenreus heeft 121 winkels in Nederland. Het openen van de winkels verbetert de kansen voor een mogelijke doorstart, liet curator Bas van Dooren weten. De winkelvoorraad was verpand aan de bank en de curator moest daarom eerst afspraken maken om al het schoeisel in de schappen weer in de verkoop te kunnen doen.
Interesse
Twee weken geleden zei Van Dooren dat zich al meer dan tien partijen hadden gemeld met interesse in een eventuele doorstart in afgeslankte vorm. De curator is nog steeds met meerdere kandidaten in gesprek. Volgens hem zitten er zeker vier serieuze partijen bij.

Met zijn tijd mee

Volgens deskundigen kwam Schoenenreus in de problemen omdat de keten afgelopen jaren niet met zijn tijd is meegegaan. Bovendien lopen mensen langer op hun oude schoenen en geven ze hun geld liever aan andere dingen uit.

In Drenthe heeft Schoenenreus vestigingen in Assen, Emmen en Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl