Werkstraf geëist voor ontucht met neefje (6)

Justitie
Justitie
ASSEN/ZANDPOL - Tegen een 47-jarige inwoner van Zandpol is 180 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist wegens het seksueel misbruiken van zijn zesjarige neefje.
Het misbruik zou in 2003 zijn gebeurd. De man uit Zandpol zegt zich hier niks van te kunnen herinneren. Volgens de officier van justitie is de ontucht moeilijk te bewijzen omdat het slachtoffer is overleden. De jongen stierf vorig jaar op 16-jarige leeftijd bij een woningbrand in Veenoord aan koolmonoxidevergiftiging.

Logeren
De jongen vertelde zijn stiefmoeder eind 2013, tien jaar nadat het was gebeurd, over het misbruik. Het gebeurde volgens hem toen hij een nacht bij zijn oom logeerde. Hij zou zijn betast en ook zijn gedwongen zijn oom seksueel te betasten.

Meer verklaringen
Twee andere neven van hem legden ook verklaringen af bij de politie. Zij zeiden dat hun oom in hun jonge jaren eveneens ontucht met hen heeft gepleegd. Daar is de man niet strafrechtelijk voor vervolgd.

De rechter doet op 24 februari uitspraak in deze zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl