Drentse loopfiets verovert de wereld

PROVINCIE - VALTHE- De elektrische loopfiets uit Valthe is niet alleen een gigantische hit op internet, vanuit alle hoeken van de wereld komen verzoeken van kopers voor de zogeheten 'Lopifit'.
Uitvinder Bruin Bergmeester werd afgelopen weekend 'plat gemaild' door geïnteresseerden uit de Verenigde Staten. Die willen de Drentse vinding zo graag hebben dat ze de transportkosten zelf wel willen betalen.

Productie

Vanaf April is de elektrische loopfiets ook echt te koop. Bergmeester maakte de eerste vijf fietsen als hobby voor eigen gebruik. Nu heeft hij de productie via een licentie uit handen gegeven aan een Utrechts bedrijf. Dat betekent dat de Lopifit op grotere schaal gemaakt kan worden.

Buitenland

Fietshandelaren van IJsland tot Australië en van Canada tot Turkije hebben zich al bij de uitvinder gemeld. 'Echt allerlei landen hebben interesse, je kunt het zo gek niet opnoemen. Alleen niks uit Rusland' aldus Bergmeester.

Qatar

Het grootste succes tot nu toe komt uit Qatar. Een fietsverkoper kwam naar Nederland om met Bergmeester en zijn partners te onderhandelen. Dat leverde meteen een contract op voor duizend fietsen per jaar voor de komende vijf jaar. Volgens de Qatareese importeur kunnen dat er veel meer worden want de Lopifit past perfect bij de lange gewaden die ze daar dragen. Hij gaat ze dan ook in heel het Midden-Oosten verkopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl