Inwoners negeren elkaar door komst windmolens

EEXTERVEEN - De windmolens staan er nog lang niet, maar zorgen voor steeds meer spanningen tussen inwoners. Een groot deel is tegen, een klein deel is voor. En dat komt de sfeer in de dorpen niet ten goede.
Minder animo voor dorpsfeest
In Eexterveen zijn er steeds meer afmeldingen voor het dorpsfeest. Inwoners willen niet in de schuur van een boer aan een wagen bouwen. De boeren zijn de initiatiefnemers van de windmolens.

Inwoners negeren elkaar
"Als ik de boeren tegenkom als ik mijn kinderen naar school breng dan negeer ik ze. Dat zit niet in mij, maar mijn leefomgeving dreigt verpest te worden, dus het lukt me niet om ze te groeten." zegt Rashid Bakhaty uit Eexterveenschekanaal.

Vijf jaar geleden kocht hij z'n woning. Voornamelijk om de rust, de ruimt een het weidse uitzicht. Een paar maanden later is het een potentiele windmolenlocatie. En dat neemt Bakhaty de initiatiefnemers kwalijk.

Sfeer duidelijk veranderd

Ook Bart Ramaker uit Eexterveen proeft een ietwat grimmige sfeer in zijn dorp. Hij zegt het platteland een warm hart toe te dragen, ook de boeren, maar dat er onderling ineens wel een en ander is veranderd. "Je steekt je hand nog wel op, maar om nu te zeggen dat er warme contacten zijn, dat niet," aldus Ramaker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl