Vivianne Miedema en Berden de Vries Sporters van het Jaar

SPORTGALA - Voetbalster Vivianne Miedema uit Hoogeveen en wielrenner Berden de Vries uit Gieterveen zijn tijdens het Sportgala Drenthe verkozen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar. Oud schaatscoach Gerard Kemkers werd verrast met de Sportprijs Drenthe.
Het Sportgala Drenthe werd woensdag gehouden in De Bonte Wever in Assen.

Topscorer

De Hoogeveense Vivianne Miedema werd vorig jaar, in dienst van SC Heerenveen, topscorer in de Beneleaque en werd met Jong Oranje Europees kampioen en uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Ook tekende ze een contract bij Bayern Munchen.

Naast Vivianne Miedema waren judoka Larissa Groenwold uit De Punt en atlete Andrea Deelstra uit Dwingeloo genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar.

Winnaar Olympia's Tour

Sportman van het Jaar Berden de Vries uit Gieterveen won onder meer de eerste etappe en het eindklassement van Olympia’s Tour. Naast Berden de Vries waren marathonschaatser Ingmar Berga uit Hoogeveen , dammer Roel Boomstra uit Emmen en voetballer Daley Sinkgraven uit Meppel genomineerd.

Sportploeg van het Jaar

De voetballers van MSC Meppel werden verkozen tot Sportploeg van het Jaar. MSC schopte het tot de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. In die finale bleek EDO uit Haarlem met 1-0 te sterk. Naast MSC waren ook de handbaldames van DOS uit Emmer-Compascuum en het tandemteam van Cor van Leeuwen uit Borger met zijn partner Rinne Oost genomineerd,

Talent van het Jaar

Veldrijder Jens Dekker uit Fluitenberg werd verkozen tot Talent van het Jaar 2014. Dekker won verschillende wedstrijden in het veld, maar won ook de Nederlandse titel op de mountainbike. Naast Jens Dekker waren thaibokser Lesley van der Blij uit Mantinge en motorcoureur Walid Soppe uit Coevorden genomineerd voor Talent van het Jaar.

Oeuvreprijs

Gerard Kemkers maakte de Sportvrouw van het jaar bekend, maar werd verrast met een speciale prijs. De oud coach van onder andere Ireen Wust en Sven Kramer ontving de Sportprijs Drenthe, een oeuvreprijs voor zijn verdiensten voor de schaatssport.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl