Noorse gevangenen vliegen naar Veenhuizen

VEENHUIZEN - Op 2 maart tekent staatssecretaris Fred Teeven een contract met de Noorse minister van Justitie over de komst van Noorse gevangenen naar Veenhuizen.
De gedetineerden komen in eerste instantie voor een duur van drie jaar, met mogelijkheid tot verlenging. De criminelen worden met het vliegtuig naar Eelde gevlogen en vervolgens overgebracht naar Veenhuizen.
Baltische staten
De gedetineerden zijn veroordeeld tot meer dan twee jaar cel. Naast Noren worden er mogelijk ook gevangenen uit Letland, Litouwen en Estland in Veenhuizen ondergebracht.

Noorse directie

Voor de gedetineerden gelden de Noorse regels en de leiding komt in handen van een Noorse directie. Het gevangenispersoneel bestaat wel uit Nederlanders.
Geen nieuwbouw
Vorig jaar maakte Teeven bekend dat er mogelijk nieuwbouw zou plaatsvinden in Veenhuizen maar dat gaat waarschijnlijk niet door. De gevangenissen Norgerhaven en Esserheem worden wel opgeknapt en mogelijk gedeeltelijk verbouwd.
Na de zomer
De staatssecretaris maakte de plannen woensdagavond bekend tijdens een VVD-bijeenkomst in Veenhuizen. De eerste gedetineerden worden tussen juli en oktober verwacht.
Op 2 maart tekent staatssecretaris Teeven een contract met de Noren over de komst van gevangenen naar Veenhuizen. pic.twitter.com/Dg25JpM90B
— jeroen willems (@jeroenwillemss)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl