Moordzaak Kim Stoker opnieuw voor de rechter

EMMEN/LEEUWARDEN - Het gerechtshof in Leeuwarden behandelt vandaag om half twee de moordzaak van Kim Stoker uit Emmen.
De 24-jarige Kim Stoker werd op 10 februari 2013 door meerdere messteken om het leven gebracht door haar toenmalige vriend Arjan de G. Dit gebeurde na een feestje in hun appartement aan de Meerstraat in Emmen.

Nieuwe vriend
De twee kregen ruzie over een vermeende relatie tussen Kim en een goede vriend van De G. Toen Kim in bed ging liggen stak De G. meerdere malen op haar in. Daarna probeerde hij zelfmoord te plegen. De G. bekende dat hij Stoker had doodgestoken.

10 jaar
De rechtbank in Assen veroordeelde Arjan de G. tot tien jaar cel voor moord. Een jaar meer dan het Openbaar Ministerie had geëist. Het hoger beroep werd al twee keer uitgesteld omdat er meer onderzoek gedaan moest worden naar eventuele persoonlijkheidsstoornissen van De G.

RTV Drenthe - verslaggever Jeroen Willems twittert over zaak

Ondanks constatering PTSS bij verdachte achtten deskundigen verdachte volledig toerekingsvatbaar.

">

Verdachte vond het een zwaar onderzoek. En is door de uitkomsten erg verward. Geeft ook korte, verwarde antwoorden zonder kop en staart.

— jeroen willems (@jeroenwillemss)
">

Verdachte Arjan de G. zou PDDNOS hebben. Deskundigen PBC bestrijden dit. Wel PTSS (post traumatisch stress syndroom) geconstateerd.

— jeroen willems (@jeroenwillemss)
">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl