'Wildwissels kosten geld, maar kunnen op lange termijn geld besparen'

Een dier in een wildwissel (Rechten: RTV Oost)
Een dier in een wildwissel (Rechten: RTV Oost)
ASSEN - Voorzieningen die er voor zorgen dat dieren veilig naar de andere kant van de weg kunnen kosten nu veel geld, maar kunnen op de lange termijn wel eens geld besparen. Dat zegt Bert Dijkstra als verantwoordelijk ecoloog van de Provincie Overijssel.
Een gemiddelde wildwissel, vaak niet meer dan een buis onder de weg door, kost tussen de 20.000 en 30.000 euro. Maar doordat er daardoor geen ongelukken met auto's meer gebeuren, kost het geheel de maatschappij beduidend minder geld, schrijft RTV Oost.

Onderzoek en videocamera's
De Provincie Overijssel heeft onderzoeksbureau Arcadis opdracht gegeven onderzoek te doen naar het gebruik van de wildwissels. Arcadis heeft op diverse plaatsen videocamera's opgehangen, die aanspringen wanneer een dier gebruik maakt van de wissel. Dat levert niet alleen mooie beelden op van bijvoorbeeld de otter en de das, maar geeft ook inzicht in het gebruik van de wildwissels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl