Schadevergoeding van 106.000 euro voor acht inwoners Ruinen

Raad van State
Raad van State
RUINEN - Niet 134.000 euro maar 106.000 euro planschade hebben bij nader inzien acht inwoners van Ruinen geleden door de bouw van de wijk Oldenhave Bos vlakbij hun woningen.Dit bedrag moet de Kampense projectontwikkelaar De Gilden aan de acht omwonenden te betalen, zo besliste de Raad van State gisteren.

Veel te hoog
De Wolden had met De Gilden afgesproken dat dit bedrijf de planschadevergoedingen betaalt die na de dorpsuitbreiding zouden binnenkomen. De Wolden kwam in 2013 echter met zo'n hoog bedrag dat De Gilden naar de rechter stapte. Het bedrijf vond dat de gemeente met 134.000 euro veel te royaal was geweest en kwam zelf op niet meer dan drie schadegevallen met een totale schade van 4.200 euro.
In orde
De Wolden moest van de Raad van State in juli vorig jaar nieuwe schadeberekeningen maken. Die zijn nu wel in orde, vindt de hoogste bestuursrechtbank die een eind aan de kwestie heeft gemaakt.
In 2010 stemde de gemeenteraad uiteindelijk in met de bouw van Oldenhave Bos. Er was veel protest geweest van omwonenden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl