Gasselte wordt Meul'ndob; Prinses Janet is klaar voor carnaval

GASSELTE - Een lang en feestelijk weekend kan beginnen in Gasselte. Prinses Janet is helemaal klaar voor het carnaval.
"In Gasselte is het een hele eer als je gevraagd wordt", vertelt prinses carnaval Janet. "Voor de zomervakantie werd ik al gevraagd om prinses te worden. En toen moest ik een aantal maanden m'n mond houden. Dat was heel moeilijk!"

Vier dagen feest
Prinses Janet krijgt vandaag de sleutel overhandigd van Gasselte van burgemeester Eric van Oosterhout. Daarmee wordt Gasselte omgedoopt in Meul'ndob. Vier dagen lang is het groot feest in het dorp en prinses Janet is vier dagen lang paraat. "Je moet echt overal aanwezig zijn. Je bent als eerste binnen en gaat als laatste weg", vertelt prinses Janet enthousiast.

Verkleed
In de Trefkoel worden de laatste voorbereidingen getroffen. In het dorpshuis vindt de sleuteloverdracht plaats. Prinses Janet heeft haar carnavalsoutfit vanochtend nog niet aan. "Ik heb een prinsessenjurk speciaal op maat laten maken een carnavalswinkel. Die jurk gaat het hele weekend niet meer uit." Verkleed gaan is niet verplicht, maar prinses Janet raadt het wel aan. "Anders val je zo op als je niet verkleed bent, al zet je alleen een gekke hoed op."

Goede dingen
Het is in Meul'ndob niet alleen maar polonaise en bier drinken. Zaterdag brengt prinses Janet bloemetjes rond bij alle inwoners van 80 jaar en ouder. Haar adjudant John vindt ook dat er veel gedaan wordt voor het dorp. "De saamhorigheid in Gasselte is heel groot tijdens carnaval. Het is elk jaar mooi feest. Onze leden zijn er super trots op. We gaan bijvoorbeeld dit jaar twaalf uur lang polonaise lopen voor het goede doel Stichting Make a Wish."

Het hele programma van carnaval in Meul'ndob staat op de website van de Carnavalsvereniging Gasselte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl