Drenthe is even Groningen; CdK Tichelaar hijst Groningse vlag in Assen

ASSEN - Vandaag is het in Assen een beetje Groningen. De commissaris van de koning Jacques Tichelaar hijst vandaag de Groningse vlag op het Provinciehuis in Assen.
Tichelaar doet dit als "morele steun in het aardgas- en bodemdalingsdebat", zo laat de Provincie Drenthe weten.
RT @Corner60: De Groninger vlag gehesen bij provinciehuis in Assen. Groningers en Drenten verstaan elkaar.#gasdebat pic.twitter.com/ZDR9ombCXF
— Provincie Drenthe (@ProvDrenthe)
Vandaag discussieert de Tweede Kamer over de gaswinning in Groningen. Een groep Groningers is afgereisd naar Den Haag om te demonstreren op het Hofplein.
Kerkklokken
Ook kerken in Drenthe en Groningen steunen de actie. Om 11 uur vanochtend zullen verschillende kerkklokken luiden. Dorpskerken in Vries, Eelde/Paterswolde en Rolde doen in ieder geval mee. Met dit signaal laten kerken zien en horen dat zij de zorgen delen van de bewoners in het aardbevingsgebied.
Stelling
Straatpraat en de stelling van de dag gaan ook over het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen. Moet deze verder dicht? Discussieer mee op onze website door de poll in te vullen en praat mee op social media.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl