Drentse kerken luiden noodklok voor gasdebat

VRIES - Drentse kerken hebben om elf uur de noodklok geluid bij het begin van het debat in de Tweede Kamer over de aardgaswinning.
Ze doen dat uit solidariteit met de Groningers en om hun hun zorgen te uiten over de schade aan Groninger kerken in het aardbevingsgebied.

Gevolgen in Drenthe
Bert Altena van de Raad van Kerken Groningen - Drenthe wilde zo een signaal afgeven. "Ook in Noord-Drenthe voelen we de gevolgen van de aardgaswinning. Het is iets dat mensen bezig houdt." De kerken van Vries, Eelde/Paterswolde en Rolde deden onder meer mee aan de actie.

Martinitoren
In Groningen deden enkele tientallen kerken mee aan het protest. De kerken gaven daarmee gehoor aan een oproep van de Groninger Bodembeweging (GBB). Ook de Martinitoren en de Der Aa-kerk in Groningen lieten van zich horen.

Onheil
Het luiden van de noodklok is van oudsher een waarschuwing voor naderend onheil. De Groningers vinden dat de gaskraan verder moet worden dichtgedraaid omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

De commissaris van de koning Jacques Tichelaar hijst vanochtend de Groningse vlag op het Provinciehuis in Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.