Ook door Marko Meerits kan streep: FC Emmen mist kwartet

VOETBAL - FC Emmen moet het vrijdag in het thuisduel tegen koploper NEC ook stellen zonder Marko Meerits. De keeper uit Estland maakt het kwartet geblesseerden compleet. Door de namen van Sander Rozema, Boy Deul en Gaby Jallo had Gall woensdag al een streep gezet.
"We moeten onze basisopstelling dus weer aanpassen, maar niet alleen door blessures. Ook maken we tactische keuzes", laat Gall weten. Met name in de laatse linie verandert het nodige: Tim Siekman vervangt Elson do Rosario Almeida als linksback en Marcel Seip neemt plaats op de bank ten faveure van Bart de Groot. "Dat heeft te maken met de kracht van NEC, maar ook met het feit dat het maandag bij FC Den Bosch niet goed ging. In het doordekken en ook in de communicatie tussen het centrale duo en de linksback." In de voorhoede krijgt Soufiane Laghmouchi de voorkeur boven Leandro Resida. Voor Laghmouchi betekent dat zijn debuut in de basis.

Opstelling:

Opstelling FC Emmen: De Ruiter; Siekman, De Groot, Pedro, Bakkati; Olijve, Vossebelt, Bannink; Peters, Bergkamp en Laghmouchi.
FC Emmen - NEC begint vrijdagavond om 20.00 uur. Volg de wedstrijd van minuut tot minuut via de liveblog op onze website.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl