Blije gezichten bij horeca Assen na tekenen contracten TT Festival

ASSEN - De kogel is door de kerk voor het TT Festival 2015. Want de contracten zijn vanmiddag getekend met de horeca in Assen. Die bestieren zelf de vermaakpleinen rond zeven muziekpodia en het speciale motorspektakelgebied op de Weiersstraat.
Daarmee heeft de nieuwe projectbegeleider Arjen Mewe met het TT Festival 2015 al heel snel voor elkaar wat vorig jaar grandioos
. En dat is een positieve stemming onder de horecaondernemers.
Invulling vermaakpleinen
Vorig jaar ging het met de nieuwe TT Speed Week, georganiseerd door het Rotterdamse Speed Events NL, helemaal mis. Vooral de horeca had stevige kritiek, omdat ze nergens bij betrokken werden en er slechte muziek werd geprogrammeerd.
Dat probleem is nu getackeld door de horeca een stevige vinger in de pap te geven. Zij doen de invulling van de vermaakpleinen rond de zeven muziekpodia, wat inhoudt dat ze de bands regelen, de drank en de eettentjes. En dat is met het sluiten van afzonderlijke contracten voor elk vermaakplein vanmiddag definitief bezegeld.
Hotel de Jonge runt drie podia
Hotel De Jonge runt de muziekpodia aan de Brink en de Brinkstraat en het dancepodium op de Doevenkamp, waardoor het één vermaakplein wordt.
Het muziekpodium op het Koopmansplein wordt de verantwoordelijkheid van lunchcafé Plein 10, het podium op het Kerkplein wordt geregeld door café De Pimp in de Kerkstraat en het podium op de Markt door Zusjes de Boer.
Het nieuwe muziekpodium aan de Jan Fabriciusstraat is voor broodjeshuis Mennega en café Obelix en voor de horeca-invulling van de Weiersstraat met het motorspektakel tekent café-restaurant Fellini.
De eerste muziekbands worden binnenkort bekend gemaakt. Het TT Festival in de stad is van woensdag 24 juni tot en met vrijdag 26 juni. De TT wordt op zaterdag 27 juni verreden op het TT Circuit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl