'Verdachte moord Kim Stoker heeft PTSS'

EMMEN/LEEUWARDEN - Arjan de G., die wordt verdacht van het vermoorden van zijn vriendin Kim Stoker, heeft een milde vorm van een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). Dat zeggen onderzoekers van het Pieter Baan Centrum.
Eerdere onderzoekers gingen uit van een vorm van autisme. Tijdens de behandeling van de moordzaak bij de rechtbank in Assen stelden die deskundigen de diagnose PDD-NOS. Tijdens de behandeling van het hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden blijkt het nu te gaan om PTSS.

Skivakantie
De G. zou de PTSS hebben opgelopen tijdens een skivakantie met vrienden in 2010. Een vriendin is toen verongelukt en hij was een van de eersten ter plaatse. Tijdens de gesprekken met de psychiater van het Pieter Baan Centrum over het ongeluk reageerde hij erg heftig. "Hij bleef maar huilen en wist zich nog heel goed het ongeluk te herinneren."

Toerekeningsvatbaar
Ondanks de constatering PTSS bij de verdachte achten deskundigen hem volledig toerekeningsvatbaar. Eerder is De G. tot tien jaar cel veroordeeld.

Messteken
De 24-jarige Kim Stoker werd op 10 februari 2013 door meerdere messteken om het leven gebracht door haar toenmalige vriend Arjan de G. Dit gebeurde na een feestje in hun appartement aan de Meerstraat in Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl